onsdag 27 maj 2020

Lördag 30 maj 2020: Vitbergsknacken

Vitberget med Top of Älvsbyn 2017.
Foto Maria Söderberg 
Så blev det dags att upptäcka Vitbergsknacken, även kallad ”knacken”. Vi ska utforska vilka stigar / icke-stigar som är bäst att gå. Eller kanske näst bäst!
När: Lördag 30 maj kl. 11. Ta med eget fika!
Utrustning: Det kan vara blött i markerna, gärna stövlar / kängor. Samling: Se karta! Här bestämmer vi hur vandringen ska läggas upp.
Kostnad: Ingen alls för dig som har kortet Top of Älvsbyn – för dig som inte har det 250 kr. Kortet kan köpas på plats eller på Coop Älvsbyn. Frågor: Maria Söderberg 070 3500555




Om pandemin: 
Du är så välkommen delta! Men aldrig om du är det minsta sjuk eller har svårt att hålla avstånd till andra på två meter. Vi måste vara rädda om varandra i dessa tider och i Top of Älvsbyn finns flera vandrare med som utgör s k riskgrupp. På den här turen räknar vi med några få, men OM det skulle bli fler än 30 (vilket vi alltså inte tror), då delar vi upp oss i två grupper. 

Fakta:
”Vitbergets naturreservat har landskapet Norrbottens allra högsta topp, 594 meter över havet, och en naturskog som bjuder på en mångfald av miljöer med stor betydelse för en mängd arter. I reservatet finns bland annat den mycket ovanliga laven långskägg, som endast är känd från ett fåtal andra platser i länet.”

https://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/besoksmal/naturreservat/alvsbyn/vitberget.html

Kartunderlag: Lantmäteriet 2020



































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar